منتدى النسر الابيض
مرحبـــــــــــــــــــــــــــــــا بك زائرنا الكريم هذه الرساله تفيد انك غير مسجل معنا برجاء التسجيل والمشاركه فى منتدانا

منتدى النسر الابيض


 
الرئيسيةالاعجاباتمكتبة الصورالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول


تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية digg  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية delicious  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية stumbleupon  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية slashdot  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية yahoo  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية google  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية blogmarks  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية live      

قم بحفض و مشاطرة الرابط منتدى النسر الابيض على موقع حفض الصفحات
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 بحـث

برامج تهمك

                                                      

                                                      



شاطر | 
 

 حفظ و طبخ الملوخية بطريقة سهلة ومن غير مخرطة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
avatar

عدد المساهمات : 1292
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 04/08/2013

22092013
مُساهمةحفظ و طبخ الملوخية بطريقة سهلة ومن غير مخرطة

حفظ و طبخ الملوخية بطريقة سهلة ومن غير مخرطة








 أنا جيبالكو النهاردة طريقة سهلة لحفظ الملوخية ......وكمان هقولكم نعملها أزاى من غير منخرطها بالمخرطة 
وبتبقى جميييييييييلة جدا وبتفضل طازة وبتتحفظ معاكى من السنة للسنة 
نجيب الملوخية ونقطفها ...... ونغسلها كويس جدا طبعا علشان ننزل منها أى طينة و شوائب موجودة فيها ونصفيها فى المصفاة 
.....نجيب حلة ونحط فيها حوالى 1\2 أو 2\3 كوباية شوربة لكل كيلو ملوخية .......ولو معندكيش شوربة حطى بدالها ماية ودوبى مكعب مرقة 
....... ولو مفيش مرقة ممكن تحطى ماية وملح ...... 
وتسيبى الشوربة تغلى ...... وبعد ما تغلى تحطى فيها الملوخية وتقلبيها .....فى الأول هيبانلك أن ورق الملوخية كتير على الشوربة اللى أنتى حطاها .... لكن متقلقيش لما هتقلبيها هتلاقى الورق كله ابتدى يتشرب من الشوربة .... وبيبقى لونه أخضر و جميييل جدا ...
الكلام ده بياخد حوالى 2 أو3 دقائق على النار ....وبعد ما تشيليها من على النار تسبيها شوية لحد ما تبرد وبعدين تقسميها فى كياس التلاجة 
على حسب ما أنتى عيزة ...وعلى فكر ة لو أتبقى شوية سائل من اللى عامل بيهم الملوخية ما ترميهوش حطيه مع الملوخية فى كياس التلاجة .....وتحطيهم فى الفريزر علشان تحفظيهم 









نيجى بقا لطريقة طبخها 
لما تحبى تطبخيها خرجيها من الفريزر قبلها بشوية علشان تفك شوية 
تفك مش تسيح وتنزل مايتها وتحوس الدنيا  ادينى قلت اهه
وبعدين تحطى حلة على النار فيه شوية شوربة صغيرين يعنى حوالى مغرفة شربة كدة .....أنا بحط معاها جزء من التحديقة بتاعة التقلية 
اللى هى عبارة عن توم وفلفل أخضر مفرومين ومعاهم كزبرة ناشفة وشوية ملح باخد منها جزء صغير قبل ما أحمرها وبحطهم مع الشوربة اللى هعمل فيها الملوخية



وبعدين باخد جزء من الملوخية واحطه فى الخلاط مع شوية شوربة




وبضربهم فى الخلاط بالزر المتقطع لحد لما أحس أنها أتخرطت كويس 
على فكره ده ما بيخدش منك ثوانى يعنى ما تسبيهاش تتضرب جامد فى الخلاط علشان تطلع معاكى حلوة وكأنها مخروطة بالمخرطة





وتحطيها فى الحلة اللى فيه الشوربة على النار 







وتحمرى التقلية وتضيفيها على الملوخية 








وتقلبيها وتشيليها من على النار قبل ما تغلى علشان متفصلش الشوربة عن الملوخية 
وبجد الطريقة دى سهلة وجميلة و بتتحفظ من السنة للسنة ولما بتعمليها بتبقى كأنك لسة شاريها 
لو عجبكم الموضوع ما تنسوش التقييم يا قمرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://aflam12.3arabiyate.com
مُشاطرة هذه المقالة على: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

حفظ و طبخ الملوخية بطريقة سهلة ومن غير مخرطة :: تعاليق

لا يوجد حالياً أي تعليق
 

حفظ و طبخ الملوخية بطريقة سهلة ومن غير مخرطة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 

صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى النسر الابيض :: عالــــــــــــــــــــــــــــــم المــــــــــــــــــــــــــراة-
انتقل الى: